De beste boeken van 2017 (voor alle ondernemers die 2018 nóg beter willen maken)

Een goed boek kan echt je bedrijf veranderen.

Dat was voor ons zo in 2016 en dit jaar weer.

Dus is hier onze boeken top 3 van 2017. Voor wie net als wij grootse plannen heeft voor 2018.

Dit jaar op 3: “The Big Leap” van Gay Hendricks

Dit boek gaat er vanuit dat je nóg veel beter kunt presteren dan je nu doet en je nóg veel beter kunt voelen. Om de ‘grote sprong’ te maken moet je volgens Hendricks alleen nog die dingen doen die waar je geniaal in bent.

Het bracht een discussie op gang over waar we onze tijd écht aan willen besteden, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken.

De visie achter ‘the big leap’ sluit naadloos aan bij die van onze nummer 1 van vorig jaar (The One Thing, van Gary Keller), die we trouwens ook nog steeds aan iedereen aanraden.

Op 2: “Peak” van Anders Ericsson & Robert Pool

Dit boek is geschreven door de wetenschapper op wiens onderzoek de beroemde 10.000 uur regel van Malcom Gladwell is gebaseerd. Maar Ericsson zelf legt die regel wel wat anders uit.

Het uitgangspunt van dit boek: talent wordt enorm overschat. Je kunt (bijna) alles leren, als je er genoeg tijd aan besteed én op de juiste manier traint.

Fascinerend om te lezen, en het geeft je het gevoel dat werkelijk alles wat je wilt leren mogelijk is.

En dan … de onbetwiste nummer 1 van dit jaar: “Profit First” van Mike Michalowicz

Wij gingen deze zomer naar een trainingsdag over Profit First (door Femke Hogema, die het boek ook naar het Nederlands vertaald heeft) en dat heeft ons bedrijf compleet veranderd.

Het uitgangspunt van Profit First: je moet je winst niet achteraf berekenen (door omzet – kosten), maar gelijk ‘reserveren’ uit elke euro die binnenkomt.

Profit First is een systeem om je financien te managen, helemaal los van de boekhouding. Dat was toen we er mee begonnen niet bepaald pijnloos (je wordt behoorlijk met je neus op de feiten gedrukt). Maar nu we er 6 maanden mee werken, staat ons bedrijf er financieel beter voor dan ooit.

Veel leesplezier! En natuurlijk hele fijne feestdagen.

P.S. Wil je 2018 beginnen met een scherpe, onderscheidende strategie voor je bedrijf? Meld je dan aan voor de Week van de Strategie op www.outdo.nl/weekvandestrategie

Het is gratis en als je je aanmeldt krijg je onze tips en templates vanaf 4 januari een week lang in je mailbox.