Eet de kikker eerst

Twee weken geleden schreef ik een artikel over hoe je dit jaar meer rust krijgt
Omdat rust de heilige graal is van zo’n beetje iedere ondernemer die ik spreek. Ik gaf 1 tip om meer rust te krijgen: doe de belangrijke klussen die je vorig jaar liet liggen vanaf nu iedere dag als eerste.

Diezelfde dag kreeg ik een mailtje terug

Leuk, die mailtjes van jou! Je inspireert mij door de wijze waarop je leuke, korte, prikkelende boodschappen naar je klanten stuurt. Onderstaande tip doet mij overigens denken aan een filmpje: “Eat the Frog”. Beetje Amerikaans, maar wel heel nuttig!Yvet Beckers van Team Trots


Ik heb de video bekeken en het is een goede aanvulling op mijn eerste tip. Daarom deel ik ‘m vandaag, met dank aan Yvet, ook met jou:

Link naar filmpje "Eat That Frog" van Brain Tracy, 1.28 min.
(klik hier voor het filmpje of lees door)
 
Eet de kikker als eerste
Daarmee bedoel ik: doe hetgene waar je het meest tegenop ziet als eerste, iedere dag. Want de kans is groot dat de klussen die je vorig jaar liet liggen, precies die klussen zijn waar je überhaupt al tegenop zag. 
 
Begin iedere ochtend met de taak waar je een hekel aan hebt 
Misschien wil je meer klanten bezoeken en vind je dat oprecht leuk. Maar je haat het om de telefoon te pakken om afspraken te maken, dus het komt er niet van. Of je wil dolgraag het planningssysteem voor de servicemonteurs online beschikbaar maken voor je klanten. Maar je ziet er als een berg tegenop om een geschikte IT partij te zoeken. Of je wil vanavond eigenlijk op tijd naar huis, maar je zit voor de afwisseling tot 19.00 uur e-mails te beantwoorden.
 
Je wilskracht neemt af gedurende de dag
Onderzoek na onderzoek wijst uit dat je wilskracht en discipline zich gedragen als batterijen die iedere dag langzaam leeglopen. Daarom kan je het om 8.30 uur nog wel opbrengen om klussen te doen waar je een hekel aan hebt, maar lukt het je niet meer rond 16 uur. 

Dus gebruik die wilskracht als je tank nog 100% vol is
Begin met de lastigste taak. ‘s Ochtends. Vóór je iets anders gaat doen. Anders ben je aan het eind van de dag niet tevreden met wat je hebt gedaan. Logisch dat je daar onrustig van wordt.